Advocatenkantoor Ester - Home - Uw advocaat voor Hillegom, Bollenstreek en Haarlemmermeer

Home

Apr 3, 2020

Coronavirus treft de bouwsector hard


De bouwsector krijgt door de coronacrisis een nieuwe klap te verwerken. Voor de derde keer in twaalf jaar tijd dreigt de Nederlandse bouwsector in een crisis te belanden.

Categorie: Uit de praktijk
Ingezonden door: Ehran

De bouwsector krijgt door de corona-uitbraak een nieuwe klap te verwerken. Voor de derde keer in twaalf jaar tijd dreigt de Nederlandse bouwsector in een crisis te belanden.

De problemen die veroorzaakt worden door de getroffen maatregelen in verband met het corona-virus, komen in de bouwsector bovenop de vertragingen die al ontstaan waren door het stikstofbeleid.

Het Economische Instituut voor de Bouw verwacht dat in de komende twee jaar 40.000 banen in de bouw verdwijnen en de productie met 15% zal dalen, aldus de zojuist verschenen notitie ‘Vooruitzichten voor de bouw na de coronacrisis’. 

Ook na het opheffen van de huidige maatregelen zullen de negatieve effecten van de coronacrisis nog lang effect hebben, onder andere door het wegvallen van investeringsplannen. Gelet op de doorlooptijden in de bouw zullen de gevolgen zich naar verwachting uitstrekken over een periode van twee jaar, aldus het instituut.

Advocatenkantoor Ester beschikt  over een ruime ervaring op het gebied van het bouwrecht. Neem gerust vrijblijvend contact op met vragen over de civielrechtelijke aspecten die van belang zijn bij de voorbereiding en uitvoering van grote en kleinere bouwprojecten.
artikel_naam: 

Onze Expertises

Bouwrecht

Advocatenkantoor Ester is thuis op het terrein van het bouwrecht. Niet alleen bij de grote bouwprojecten, maar ook bij de kleinere. Of het nu een groot of klein werk betreft,....

Huurrecht

De dagelijkse praktijk laat zien dat het huurrecht een ingewikkeld recht is. Er gelden verschillende regelingen voor verschillende vormen van huur. Zo gelden er andere regels voor...

Contractenrecht

Iedereen heeft dagelijks te maken met het sluiten van contracten, zowel ondernemingen als particulieren. Of u nu een overeenkomst met een afnemer of leverancier sluit, of een brood bij de bakker koopt.

Wanneer iedereen ....

Advocatenkantoor Ester Hillegom hamer