Advocatenkantoor Ester - Home - Uw advocaat voor Hillegom, Bollenstreek en Haarlemmermeer

Home

Apr 26, 2017

Zakkenvullers, de no cure no pay-afspraak


Toelichting op het verbod op no cure no pay-afspraken en welke prijsafspraken wel mogelijk en toelaatbaar zijn.

Categorie: Uit de praktijk
Ingezonden door: Ehran

Vraag een voorbijganger een advocaat in een woord te omschrijven en de kans is groot dat woorden als "duur" of - iets minder flateus - "zakkenvuller" de revue passeren. Ook staan advocaten niet echt bekend als innovatief.

Daar staat tegenover dat de tijd en de markt verandert; advocaten moeten steeds meer concurreren met andere dienstverleners. Steeds vaker wordt onderhandeld over de prijs, ook bij advocaten. Verschillende prijsafspraken zijn mogelijk, zolang wij de 'no cure no pay'-vraag maar niet krijgen.

In deze column in Bollenstreek Into Business legt mr. Ester uit waarom hij een voorstander is van het verbod op no cure no pay afspraken. Daarnaast geeft hij aan welke afspraken wel toelaatbaar en mogelijk zijn.

artikel_naam: 

Onze Expertises

Bouwrecht

Advocatenkantoor Ester is thuis op het terrein van het bouwrecht. Niet alleen bij de grote bouwprojecten, maar ook bij de kleinere. Of het nu een groot of klein werk betreft,....

Huurrecht

De dagelijkse praktijk laat zien dat het huurrecht een ingewikkeld recht is. Er gelden verschillende regelingen voor verschillende vormen van huur. Zo gelden er andere regels voor...

Contractenrecht

Iedereen heeft dagelijks te maken met het sluiten van contracten, zowel ondernemingen als particulieren. Of u nu een overeenkomst met een afnemer of leverancier sluit, of een brood bij de bakker koopt.

Wanneer iedereen ....

Advocatenkantoor Ester Hillegom hamer